Tedavilerimiz
Sağlıgınız için geç kalmayın hayat beklemezi. Erken teşhis hayatınızı değiştirir
Yenidoğan ve çocuk sünneti
Voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident
İnceleyinİnfertilite ve varikosel cerrahisi ( Mikroskopik varikoselektomi )
Minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat tarad limino ata
İnceleyinBöbrek taşı holmium laser cerrahisi ( RIRS ) - Fleksibl Urs
Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur
İnceleyinKapalı prostat ameliyatı ( plazmakinetik laser , Holep, Thuflep laser )
Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum
İnceleyinSertleşme Bozukluğunda Prp (P-Shot) Tedavisi
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
İnceleyinEstetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahik Kanser Tedavileri
Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi
İnceleyinAcil bir durumda mı? Şimdi yardıma mı ihtiyacınız var?
Sağlığınızı riske atmayın. Rahatsızlandığınızda Op. Dr. Onur Evren Yılmaz'e danışın.
Sağlıgınız bizler için çok önemli.
Hasta Görüşleri
Sizlerden gelen değerli görüşleriniz ve yorumlarınız
Gallery
Tedavilerimiz, ameliyatlarımızdan ve siz değerli hastalarımzıdan gelen fotoraflarımız
Videolar
Tedavilerimiz ve siz değerli hastalarımzıdan gelen videolar
SIKÇA SORULAN SORULAR
Burda cevaplan hastalıkların ve tedavi çeşitlerinizi doktorumuz Op. Dr. Onur Evren Yılmaz ile görüşmeden kendinize uygulanmasına izin vermeyiniz.
-
Sünnet Nedir ve Neden Önemlidir ?
Sünnet, genellikle çocukluk döneminde gerçekleştirilen, erkek çocuklarda penisin baş kısmını saran sünnet derisinin bir kısmının cerrahi yolla çıkarıldığı ve penis başının açıkta bırakıldığı küçük cerrahi bir işlemdir. Bazı enfeksiyon hastalıklarının sünnet olmayan kişilerde sünnet olanlara göre daha fazla görüldüğü saptanmıştır. Örneğin sünnet olan bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu her 100 bebekten 1’inde görülürken sünnet olmayan bebeklerde bu oran daha yüksektir. Penis kanserini de bu hastalıkların içinde sayabiliriz.
-
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi̇de Laparoskopi̇k Cerrahi̇ Nedir
Laparoskopik cerrahi karın bölgesinden 3-4 adet 1 cm’lik giriş kesileri ile gerçekleştirilir. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi alanında özellikle böbrek ve böbreküstü bezi cerrahisi başta olmak üzere kanser ameliyatlarında uygulanabilmektedir. Böbrek tümörlerinde laparoskopik cerrahi, kanser kontrolü açısından klasik açık ameliyat teknikleri ile benzer başarıya sahiptir. Laparoskopik cerrahinin en önemli avantajı ameliyat sonrasında iyileşmenin daha hızlı olması ve daha az ağrılı bir dönem geçirilmesine olanak sağlamasıdır.
-
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi̇ Hangi̇ Kanserler İle İlgi̇leni̇r ?
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, erkek ve kadının idrar yolları ve organları ile erkek üreme organlarının yapısı ve hastalıkları ile uğraşan cerrahi tıp bilimidir. Ayrıca böbreküstü bezlerinin cerrahi tedavisi de Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahinin alanına girer. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi bölümü erkek ve kadınlarda üriner sisteminin organları olan böbrek, idrar kanalı (üreter) ve mesane gibi organların ve böbreküstü bezinden kaynaklanan kanserlerin tanı ve tedavileriyle ilgilenir. Ayrıca erkeklerde prostat, penis ve testislerden kaynaklanan kanserlerin tanı ve tedavileriyle ilgilenir. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi bölümünün ilgi alanına giren kanserler şunlardır: – Böbrek kanserleri – İdrar yolları (renal pelvis, üreter) kanserleri – Mesane kanseri – Böbreküstü bezi kanserleri – Prostat kanseri – Testis kanseri – Penis kanseri
-
Prostat Ameli̇yati Yöntemleri̇ Nelerdi̇r ?
Prostat hastalıklarına yönelik ameliyatlar iyi huylu prostat büyümesi ve prostat kanserine yönelik olmak üzere iki ana başlığa ayrılır. İyi huylu prostat büyümesine yönelik cerrahi tedavi genellikle kapalı prostat ameliyatı olarak bilinmektedir. Kapalı prostat ameliyatındaki hedef idrar kanalından girilerek idrar kanalına baskı yapıp işeme sıkıntılarına neden olan prostat dokusunun temizlenerek tıkanıklığın açılmasıdır. Teknikler; TURP- Transüretral Prostat Rezeksiyonu (Monopolar / Bipolar / Plazmakinetik) ameliyatı yaklaşık 50 yıldır uygulanan standart kapalı prostat ameliyat yöntemi olup yeni gelişen plazmakinetik teknoloji ile birlikte geçmiş yıllara göre daha güvenli bir şekilde yapılmaktadır. HoLEP (Holmium Lazer ile Prostat Enükleasyonu) Burada prostat dokusu bir lazer yardımı ile kendisini çevreleyen zardan ayrılarak çıkarılması yöntemidir. Prostatın Buharlaştırılması: Bu yöntem ile hedeflenen, prostat dokularını lazer enerjisi kullanılarak buharlaştırmaktır. Prostat kanserine yönelik cerrahi tedavide ise ana hedef kanserli prostat dokusunun kendisini çevreleyen kapsül adı verilen zarla birlikte alınmasıdır. Kansere yönelik prostat ameliyatı açık, laparoskopik veya robotik tekniklerle yapılabilmektedir. Kanseri tedavi başarısı ve ameliyat sonrası uzun dönemde sertleşme ve idrar kaçırma problemleri açısından aralarında belirgin farklılık bulunmamakla birlikte laparoskopik ve robotik yöntemin kanama ve ameliyat sonrası ağrı açısından bazı avantajları bulunmaktadır.
-
Böbrek Taşı Neden Oluşur ?
Böbrek taşları, böbreklerin idrar toplama yapılarının içinde oluşan mineral ve tuzlardan oluşan sert birikintilerdir. Böbrek taşları idrar miktarında azalma olduğunda, taş oluşumunu engelleyen maddelerin azlığında veya idrarda taş oluşturan maddelerin fazla olduğu durumlarda oluşur. Yeterince su/sıvı tüketmemeye bağlı idrar miktarının az olması, böbrek taşı oluşumu için en önemli risk faktörüdür. Gün içerisinde yeterince sıvı almamak, genetik faktörler, aile öyküsü, yaş, cinsiyet, ırk, az hareket veya hareketsizlik ve diyet gibi faktörlerin taş oluşum riskini artırdığı bilinmektedir. Aşağıdaki durumlarda böbrek ve idrar yolu taş sıklığının arttığı bilinmektedir: 1. Böbreklerdeki ve/veya idrar yolundaki yapısal bozukluklar – at nalı böbrek, üreteral darlık 2. Ailede böbrek taşı öyküsü 3. Hipertansiyon ve diyabet 4. Hiperparatiroidizm 5. Şişmanlık ve hareketsiz yaşam tarzı. 6. Sıvı alımının azlığı 7. İdrarda sitrat eksikliği 8. Sistinüri adı verilen doğuştan var olan bazı metabolik hastalıklar 9. İlaçlar (aşırı dozda kalsiyum ve D vitamini takviyeleri) 10. Sıcak iklimlerde daha sık görülür
-
Varikosel çocuk sahibi olmaya engelmidir ?
-
Erkeklerde Sertleşme Problemi̇ Neden Olur ?
Çoğunlukla iktidarsızlık olarak adlandırılan ereksiyon bozukluğu, başarılı cinsel aktivite için yeterli bir ereksiyona sahip olamama veya bunu sürdürememe durumudur. Özellikle 40 yaş üstü erkekler yaklaşık her 2 erkekten birinde ereksiyon sorunu görülmektedir. İlerleyen yaşla birlikte diyabet, hipertansiyon, sigara kullanımı, iyi huylu prostat büyümesi, hiperlipidemi ve bazı ilaçların yan etkilerine bağlı olarak erektil disfonksiyon sıklığı artmaktadır. Günümüzde erektil disfonksiyon tedavisinde en sık kullanılan birinci basamak tedavi yöntemi ağızdan kullanılan ilaçlardır. Bu ilaçlar kan akışını artırır ve cinsel uyarılmaya yanıt olarak ereksiyon olmanızı sağlar. Bu ilaçlar herkes için uygun değildir, örneğin yakın zamanda inme geçirmiş erkekler, şiddetli kalp hastalığı veya nitratlarla tedavi edilen anjina. Bu ilaçlar diğer erektil disfonksiyon tedavileriyle birlikte kullanılmamalıdır. İlaç tedavilerinin başarılı olmadığı ve Doppler ultrasonografide penis atar damarlarında darlık tespit edilen hastalarda alternatif tedavi penis protezi cerrahisidir. Penis protezi cerrahisinde, protezlerin cerrahi olarak penisin her iki tarafına yerleştirilmesini içerir. Bu protezler şişirilebilir (pompalı) veya bükülebilir çubuklardan oluşur. Gerek bükülebilir gerekse şişirilebilir protezlerde ameliyat sonrası cilt dışından görünen herhangi bir yapı yoktur ve işlem tamamen vücut içinde kalacak şekilde yapılmaktadır. Protez ameliyatları sonrası yüksek derecede memnuniyet oranları vardır.
İletişim
Doktorumuz Op. Dr. Onur Evren Yılmaz her zaman ulaşabilirsiniz
Adres
Ataşehir, 8019/16. Sk. No:18, 35630 Çiğli/İzmir